На 22 ноември 2010 година в Гранд Хотел София, някои от най-големите  доставчици на интернет и телевизия в страната се обединиха в национален оператор. Новият телеком ще предоставя услуги на над 150 000 абоната и ще притежава покритие на  близо милион домакинства в страната. Компанията ще бъде алтернатива на съществуващите оператори в над 40 града и 110 населени места.

Компаниите-основатели са: Нетуоркс  България,  Диджитал Комуникейшънс, Еском, Икон, Телнет, С.Т.В.,  Балчик нет, Оптинет  и Диана Кабел ТВ, Пауърнет и  Бол БГ Изток. Новото дружество е наречено "Български телеком и телевизия" АД. Това е най-голямото обединение в телеком бранша, правено в страната, като целта е разширяване на бизнеса до постигане на пълно национално покритие.

Новото дружество ще развива собствен бранд и ще работи за пускането на нови  услуги, между които мобилна телефония  и мобилен интернет (GSM, 4G, WiFi). За разлика от други сливания в бранша, които завършват неблагоприятно, новата компания ще подпомага самостоятелното развитие на всеки един от членовете, запазвайки гъвкавостта на регионалния мениджмънт, което ще доведе до значително подобряване на качеството на предлаганите услуги.